Nieuws

4 september 2017 - Zomervakantie alweer voorbij.

Het is al weer september, de zomervakantie is voorbij gevlogen. En de eerste data voor de instuifworkshops zijn inmiddels bekend. Op donderdag 26 oktober in de Verdieping in Paterswolde, van 19:00-21:30 uur. Je kan zelf kiezen voor welke taart je gaat, een klein boltaartje, de cupcakes of natuurlijk de basis taart. Super leuk zijn ze allemaal en vooral ook lekker, dus geef je snel op. Voor meer informatie staan ze onder het kopje Taart workshops, bij de instuifworkshops.

En op donderdag 30 november gaan we een echte Sinterklaas taart maken. Ja echt waar, het lijkt nog heel ver weg, maar voor je het weet is het al zo ver. We gaan de zak van Sinterklaas maken. Bij de instuifworkshops staat deze ook vermeld, met alvast een voorbeeldje van hoe die er dan uit komt te zien. Deze taart kun je maken in Groningen in het Talmahuis, we beginnen om 13:15-15:45 uur. Ook hierbij is opgave nodig in verband met het bakken van de mooie bolletjes.

Ik heb er nu al zin in , wie weet tot dan.

Groetjes, de Smaakmakerij

23 juli 2017 - Nieuwe start

Hier ons eerste berichtje als nieuwe eigenaars van De Smaakmakerij.

Wij vinden het spannend en super leuk om dit over te nemen. De eerste workshop zit er al weer op. Het was reuze leuk en er zijn prachtige boltaartjes gemaakt!

Met ingang van september starten we weer met de kinderfeestjes en ook de instuifworkshops gaan we voortzetten. De nieuwe datum voor de instuifworkshop volgt nog. Zodra deze bekend is zullen we dit laten weten via de website.

Als je met een groepje van minimaal 4  personen bent, kunnen we de workshop natuurlijk ook bij je thuis komen geven, op de door jezelf gekozen datum.

De komende periode zullen we gebruiken om de overname volledig te maken. In september gaan we weer van start.

We hopen jullie dan te zien!

Groetjes en tot snel bij de Smaakmakerij

 

12 juni 2017 - De-Smaakmakerij krijgt een nieuwe eigenaar!

Zoals ik het vorig berichtje al vertelde zal ik in Juli stoppen met De-Smaakmakerij. Maar er is hoop voor iedereen die toch heel graag zo’n leuke taartworkshop of kinderfeestje wil doen! De-Smaakmakerij zal namelijk overgenomen worden door een dorpsgenote. Deze creatieve dame die veel ervaring heeft met kinderen zal het stokje van mij overnemen. Ze heeft veel zin om dit leuke bedrijf voort te zetten en haar eigen draai er aan te geven.

Houd de site in de gaten dan kunt u het allemaal zien gebeuren!

2 april 2017 - Tijd voor verandering!

Het is alweer april 2017 en komende zomer bestaat De-Smaakmakerij al weer 6 jaar! Een hele tijd vol van vooral heel veel taart maken en ontzettend veel kinderfeestjes. Super leuk want ik was altijd daar waar het feest was en waar vrolijke en blije mensen en kinderen waren. Maar toch, het is tijd voor wat anders. In september hoop ik te gaan starten aan de Pabo. Een verkorte opleiding om in 2 jaar tijd klaargestoomd te worden tot leerkracht in het basisonderwijs. Een oude wens die nu dan eindelijk ten uitvoer wordt gebracht. Tenminste, als ik toegelaten ben t.z.t.

Tot de zomervakantie ben ik nog bezig met De-Smaakmakerij maar dan is het toch echt afgelopen. Wellicht vind ik nog een opvolger. Best ook wel een dingetje om er mee te stoppen want het is toch wel echt “je kindje” als je als zzp-er al zo’n tijd bezig bent. Maar verandering is goed en houdt je fris!

Op vrijdagochtend 9 juni is er nog een taartinstuif, kijk bij instuifworkshops voor de info en geef je op!

10 november 2016 - nieuwe dingen

De laatste tijd zijn er weer heel wat prachtige taarten gemaakt. Het is telkens weer een feestje (letterlijk en figuurlijk) om te zien wat workshoppers allemaal bedenken en mij toch nog steeds weten te verrassen al heb ik toch al heel wat taart gezien!

Maar het is niet altijd taart. Ook een doodgewone eierkoek kun je ineens heel bijzonder maken met je eigen creaties er op! Dat deden een heleboel kinderen onlangs bij mij op de markt “Heerlijk Haren”. Hier stond ik namens de Mikkelhorst samen met een schminckster en een enorme tip-tent voor de kinderactiviteiten. Het is de bedoeling dat ik in 2017 mee ga doen voor de Mikkelhorst in Haren. Met name kinderactiviteiten op het creatieve vlak. Ook ben ik bezig om een kinderfeestje Scrap art uit te werken. Scrap Art is gebaseerd op het populaire scrapbooken: met mooi papier en allerlei extra’s mooie plakboeken maken. Bij het kinderfeest zal het gaan om het maken van een persoonlijk schilderij waarbij elke deelnemer zijn of haar eigen creativiteit kwijt kan in het maken van een mooie lay out met een eigen foto, gedicht of spreuk als basis. Ik moet nog even een paar voorbeelden maken maar dan kan het feestje op de website. Aan de slag dus maar!

11 mei 2016 - feestjes, feestjes, feestjes!

Zo, je knippert even met je ogen en zo zitten we alweer een heel eind in 2016! ik schrok een beetje toen ik zag hoe lang het geleden was dat ik hier een berichtje schreef, shame on me! Maar ja het was dan ook een drukke tijd. Met gezinsuitbreiding in de vorm van onze jongste zoon, met veel bezigheden voor het Timmerdorp (www.timmerdorpeelde.nl) en natuurlijk ook met de Smaakmakerij zelf! De afgelopen periode waren er weer vele kinderfeestjes met evenzovele enthousiaste kids die prachtige boltaarten maakten maar ook prachtige kunstzinnige zaken met de decoupagetechniek. Dit is het kinderfeestje Decopatchen en dat vind ik telkens weer een groot feest!het is zo leuk om te zien dat je iets heel saais geweldig kunt oppimpen met het speciale decopatchpapier. Voeg daar nog strikjes, kralen, kantjes en bandjes aan toe en je hebt telkens weer een verrassend resultaat!

Daarnaast wisten ook verschillende personeelsgroepjes en vriendinnnenclubjes de-Smaakmakerij te vinden, veelal voor de taartworkshop of de budgetworkshop. Zo was ik bij het waterschapsbedrijf en daar deden voor de verandering ook enkele mannen mee. En die bleken nog aardig creatief ook, alle vrouwelijke collega’s waren helemaal flabbergasted van zoveel onverwachte talenten!

Nu het eerste jaar met onze jongste zoon uit China er bijna op zit (en hij gaat in september naar de basisschool)komt er weer meer ruimte om weer wat nieuwe dingen te gaan ondernemen. Zo denk ik na over een kinderfeestje dat wat meer op jongens gericht is bijvoorbeeld, wie weet wordt het een gat in de markt, we gaan het zien!

21 augustus 2015 - De tweede helft in

De  zomervakantie is voorbij en de Smaakmakerij maakt zich op voor een nieuw seizoen vol gezellige workshops en kinderfeestjes.

Vanaf nu zal ik vooral bij de mensen thuis komen en niet meer zo veel workshops en kinderfeestjes in eigen huis doen. Waarom? Afgelopen zomervakantie mochten wij een prachtige zoon uit China ophalen! Vanwege deze gezinsuitbreiding is het niet meer zo praktisch om steeds 2 kinderen onder dak te moeten brengen als er een feestje of workshop bij ons thuis is. Dus vandaar: De-Smaakmakerij komt naar je toe, makkelijk toch?

Mede om deze deze reden kunnen kinderfeestjes vanaf nu alleen op vrijdag, zaterdag en zondag gepland worden. Workshops voor volwassenen kunnen op deze dagen maar ook op alle avonden gepland worden. Deze kunnen eventueel ook bij mij plaatsvinden.

9 maart 2015 - 2015 vliegend van start!

Het is al lang 2015 en de hoogste tijd voor een update hier! Wat heeft De-Smaakmakerij allemaal gedaan het afgelopen half jaar? Vanalles, allereerst waren de boltaartjesfeestjes en cupcakefeestjes weer in ruime getale aanwezig. Het blijft elke keer weer mooi om te zien hoe elk kind een taartje maakt dat zijn of haar persoonlijkheid laat zien! Maar daarnaast waren er ook verschillende taartworkshops en cupcakeworkshops. Zo heb ik in oktober met 23 mensen de budgetworkshop gedaan. BEST WEL EEN GROTE GROEP kun je rustig zeggen. Het was dan ook niet bij mij thuis maar in het Feithhuis te Groningen, een prachtige lokatie! De deelnemers waren erg enthousiast en maakten ontzettend verrassende creaties, zoals bijvoorbeeld een hamburgertaart die er bedrieglijk echt uitzag.

In november deed ik opnieuw een “Smaakmakerscursus”voor kinderopvangorganisatie Kidsfirst. Deze keer in Glimmen met een groep van bijna 20 kinderen. We maakten cupcakes, bonbons, cakepops en als laatste een heerlijk hapjesbuffet met cocktails. De kinderen nodigden alle meesters en juffen uit die nog in het pand te vinden waren en zo hadden we een supergezellig feestje als afsluiter, compleet met discolichten!

Januari is ook goed begonnen, een moeder en 2 dochters kwamen cupcakes maken en de eerst feestjes zijn ook alweer geweest. Ook was er het eerste Decopatch feestje waarbij dingen van de kringloop fantastisch opgepimpt hebben met decoupagepapier, washitape en allerlei ander mooi papier. In de komende voorjaarsvakantie kwam er een groep volwassenen en kinderen samen een gemengde workshop doen, iedereen op zijn eigen niveau. Benieuwd wat het nieuwe jaar nog meer gaat brengen. Sowieso zal ik binnenkort weer een instuifworkshop plannen. Er is vaak vraag van mensen die graag zouden willen aanschuiven bij een groepje om ook te leren taart maken, dus vandaar!

25 juni 2014 - Diezijnleuk!

Leuk was het op de Lifestylebeurs van Style-Eventz in het familiehotel te Paterswolde! Wel 58 kinderen kwamen bij De-Smaakmakerij een mooi kunstwerkje maken. Bijna allemaal konden ze de verleiding van het meteen opeten weerstaan en ging het eindproduct dus in een mooi doosje mee naar huis! Daarna volgden een paar drukke weekenden met meerdere workshops en kinderfeestjes. Aanstaande zondag nog een kinderfeestje en dan op 6 juli de Diezijnleukmarkt. Kom je ook!? En daarna…Vakantie!

De-Smaakmakerij zal gesloten zijn van 7 juli t/m 18 augustus.

7 juni 2014 - De zomer komt er aan!

Nog eventjes maar en het is al weer zomervakantie. Voor die tijd sta ik nog op de lifestylebeurs van Life-Style Eventz (9 juni, familiehotel Paterswolde) in mijn eigen woonplaats en op een Diezijnleukmarkt (6 juli, Vismarkt) in Groningen. Op de beurs in Paterswolde kan iedereen gratis een cupcake komen versieren en is er een leuke prijsvraag! Soek de Vout: zoek het foutje op de flyer die in mijn kraam ligt en beantwoord de 3 vragen die op de homepage staan. Stuur je 4 antwoorden naar info@de-smaakmakerij en wie weet win jij een 2-laags taart die ik speciaal naar jouw wensen maak voor een gelegenheid die jij bepalen mag! De winnaar wordt bekend gemaakt op de site op vrijdag 20 juni!

Naast al deze pret wordt er ook nog gewoon gewerkt. Er staat nog een kinderfeestje op de planning en 3 workshops voor volwassenen voor de zomervakantie. Onder andere met een groep van 12 dames die een leuk vrijgezellenfeest hebben waarbij mij gevraagd werd of ik de thema-aankleding ook wilde verzorgen. Tuurlijk, De-Smaakmakerij is dol op dat soort klusjes! Ik vertel voor de zekerheid maar niet wat het wordt want stel je voor dat de vrijgezel in kwestie hier nou net komt kijken…